Pages

8 Kasım 2010 Pazartesi

Ye Dua ET Sev...



Müthiş,ilgi çekici,zekice ve yüksek derecede keyif veren bir anı romanı..Mutlaka Okuyun TimeOtuzlu yaşlarının başında, Elizabeth Gilbert modern bir kadının isteyebileceği her şeye sahipti iyi bir eş, şehre uzak büyük bir ev, başarılı kariyer fakat tatmin ve mutlu hissetmek yerine o, panik ve şaşkınlıkla tükendiğini hissediyordu. Bu, bilgelik ve heyecanla yüklü kitap onun sahip olduğu başarı göstergesi olan şeyleri arkasında bırakıp bunların yerine koyduklarının hikayesidir. Takip eden bir boşanma ve yıkıcı bir depresyondan sonra, Gilbert kendi doğasının gerektirdiği üç özelliği sorgulamak üzere ön plana plana çıkarır ve üç farklı kültür zeminin karşılaştırır: İtalya’da keyif, Hindistan’da ibadet ve Bali’nin Endonezya Adalarında dünyevi hazlar ve ilahi yücelik arasındaki denge.Yakın zamanda Elizabeth Gilbert gibi iyi bir yazar daha tanımış değilim. Gilbert’in kitabı zeka, neşe ve konuşma diline özgü tartışmasız bir canlılık ile yüklü.THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
Hizabeth Gilbert’in Ye, Dua Et, Sev kitabına Övgüler
“Okumaya değer, eğlenceli… o ve sevgilisi Balıdır gün batımına doğru yelken açtıklarında, Gilbert beni kendine hayran bıraktı. O cesur bir kadın. Uz, ruhani yaralarını ve pop kültür dünyasında inancı aramayı görkemli bir şekilde anlatmış.”
—The Washington Post
Gilbert’in coşkunluğu ve kendisiyle dalga geçmesi olayların gidişatına neşe katıyor direk olarak ilk kez Tanrı ile konuşma girişiminde bulunduğu anı hatırladığında. “Yapabildiğim tek şey “Ben daima yaptığın işin büyük hır hayranıyım,” dememek için kendimi engellemeye çalışmaktı* demektedir.
—The New Yorker
_Gilbert’in romanı sizin en içten ve en neşeli arkadaşınızın günlüğünü okumak gibi çünkü o karşılaştığı şifa veren kişileri, eski bağımlıları ve (evet’) kibar yakışıklı erkekleri anlatıyor.”
—Glamour
“İlgi çekici, zekice ve yüksek derecede keyif veren bir anı romanı… Hindistan’da geçirdiği zaman üzerine anladıkları güzel, dürüst ve silhet esansı kokularından muaf”
—Time
“Bir arkadaş olarak ve bir yazar olarak  Gilbert masum, insanlara güvenen, cömert, sevecen ve dokunaklı birisidir.”
—The Boston Globe

0 yorum:

Yorum Gönder

Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...