Pages

25 Kasım 2010 Perşembe

Sevginin sadece sözünü edenlerle,Onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine, "Sevginin sadece sözünü edenlerle,Onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?". "Bakın göstereyim..." demiş ermiş.

Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofrahazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine derken, tabaklar içinde sıcakçorbalar gelmiş. Arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyundakaşıklar. Ermiş: "Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz." diye debir şart koşmuş. "Peki..." demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat odane? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlarağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlarsofradan.

Bunun üzerine "Şimdi..." demiş ermiş. "Sevgiyi gerçekten bilenleriçağıralım yemeğe." Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlargelmiş oturmuş sofraya bu defa. "Buyrun" deyince, her biri uzun boylukaşığını çorbaya daldırıp, karşısındaki arkadaşına uzatarak içirmiş.Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...